In materia dreptului familiei - negocierea, redactarea si incheierea conventiilor matrimoniale, medierea neintelegerilor care tin de continuarea casatoriei, partajul de bunuri comune, exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor, contributia parintilor la intretinerea copiilor sau orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune conform legii.
In domeniul protectiei consumatorilor - medierea litigiilor declansate de existenta unui prejudiciu ca urmare a achizitionarii unui produs sau unui serviciu defectuos, a nerespectarii clauzelor contractuale ori garantiilor acordate, a existentei unor clauze abuzive cuprinse in contractele incheiate intre consumatori si operatorii economici ori a incalcarii altor drepturi prevazute in legislatia nationala sau a Uniunii Europene in domeniul protectiei consumatorilor.
Malpraxis - medierea litigiilor in care este angajata raspunderea profesionala, respectiv cauzele de malpraxis, culpa medicala, atat in cazurile in care legea prevede obligativitatea procedurii prealabile cat si in cazurile in care prin legi speciale aceasta nu este prevazuta.
In materia dreptului muncii- medierea litigiilor de munca izvorate din incheierea, executarea si incetarea contractelor individuale de munca.
In materia dreptului civil/comercial - medierea litigiilor evaluabile in bani dintre profesionisti si/sau persoane fizice (pretentii), medierea litigiilor privind posesia, grantuirea, stramutarea de hotare si a altor litigii care privesc raporturile de vecinatate.
In materie penala - mediere in cazul infractiunilor pentru care impacarea partilor inlatura raspunderea penala a faptuitorului printre care enumeram: Lovirea sau alte violenţe (art. 180 Cod penal); Vătămarea corporală (art. 181 Cod penal); Vătămarea corporală din culpă (art. 184 alin. 1 şi 3 Cod penal); Violarea de domiciliu (art. 192 alin. 1 Cod penal); Seducţia (art. 199 Cod penal); Furtul pedepsit la plângerea prealabilă (art. 210 Cod penal); Abuzul de încredere (art. 213 Cod penal); Distrugerea (art. 217 alin. 1 Cod penal); Tulburarea de posesie (art. 220 Cod penal); Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului (art. 307 Cod penal); Tulburarea folosinţei (art. 320 Cod penal). etc.
Activitatea biroului de mediator se desfășoară in principal la sediul profesional din București. Programarea întâlnirilor se poate face telefonic sau prin email, de luni pana vineri, in intervalul orar 09.00 - 16.00 .